Nyári Kurzus augusztus 22-26. Becske

Beavatás és tanítások

Serab Gyalcen rinpocséval és Mahamudra kurzus Láma Ole Nydahllal.A kurzus programról:
augusztus 22.

Gampopa-beavatás:
A karma kagyü vonal három tibeti alapítójának egyike, a leghíresebb tibeti jógi, Milarépa legfontosabb tanítványa és az 1. Karmapa tanítója. Eljövetelét és a tudatról szóló legmélyebb tanítások elterjesztésében játszott meghatározó szerepét már a történelmi Buddha megjövendölte.Serab Gyalcen rinpocse Gampopa eröterébe ad beavatást, közel hozva e kivételes mester szellemiségét.


augusztus 23-26.

A tudat képzése hét pontban:
A 7-pontos tudatképzés lényege, hogy önző beállítottságunkat magunk mögött hagyva, megnyíljunk mások felé, és így legyőzzünk a személyes énhez, az egóhoz való kötödésünket. A könnyen érthetö gyakorlat azért különösen nagyszerü, mert az aktív életvitel mellett is remekül alkalmazható.

augusztus 22-26.

Mahamudra-kurzus:
A mahamudra, azaz a Nagy Pecsét a buddhizmus legmagasabb szintü tanítása. Célja, hogy felismerjük tudatunk ragyogó, határtalan terét, megszüntesse a tapasztaló, a tapasztalat és a tapasztalás közötti téves elválasztást. A tudat természetének felfedezése felülmúlhatatlan szabadsággal ajándékoz meg, miközben örömmel tölt meg és eltávolítja a félelmet.Láma Ole Nydahl mahamudra-tanításai egy 700 éves szövegen alapulnak, melyet az egyik legnagyobb kagyü mester, a 3. Karmapa írt.
Copyright © Buddhizmusma - Olvasóterem