Közösségek


Láma Ole a meditációs központok megalapításával, tanítók kinevezésével saját lábra állította azokat a csoportokat, ahová a tradíciókhoz kevésbé kötődő, gyakorlatias gondolkodású emberek kapcsolódhatnak. Ole önállóságra ösztönzi tanítványait, hogy a tanításokat a hétköznapokban is használhassuk
A budapesti központ jelenleg a nyugati világ legnagyobbja. Nemzetközi és országos csomópont, és egyben a főváros meditációs központja is.A városi centrumaink a mindennapokban segítenek a tudat nyitott gazdagságát felismerni. Becskén, távol a városi élet zajától, az elvonulási központ lehetővé teszi a meditációs tapasztalatok elmélyítését.
Legfontosabb feladatunk, lehetőséget biztosítani a közvetlen találkozásra a tanításokkal, a gyakorlatokkal és az élő tapasztalatokkal rendelkező tanítókkal. Számos területen nyitunk a kultúra, az oktatás és a művészetek felé.
Mindezek rengeteg izgalmas feladatot adnak, ami érettebbé teszik a résztvevőket, és megalapozza a mély emberi kapcsolatokat. Valóban világossá válik hogy az út egyben a cél is.

" A legfőbb összetartó erő a barátságunk, és Buddha tanításainak időtlen bölcsessége!"
/Láma Ole Nydahl/
Copyright © Buddhizmusma - Olvasóterem